Spijkerstraat 6 - 9880 Aalter - 09/375 11 69

Bij welke huisartsen kan ik terecht ?

U bent uiteraard helemaal vrij om te kiezen welke arts u raadpleegt. Wij geloven echter heel sterk in een samenwerkingsverband waarbij de patiëntenzorg wordt gedeeld. Dit betekent dat wij allen op de hoogte zijn van uw dossier en dit regelmatig onderling bespreken. Wij menen dat deze manier van werken de zorgkwaliteit ten goede komt. 

 

Voor welke zorg kan ik bij mijn huisartsen terecht?

Wij vormen het eerste aanspreekpunt voor alle problemen van jong en oud. Wij menen dat elk van uw vragen een grondige uitwerking verdient. Indien er teveel punten zijn om binnen één raadpleging te bespreken, dan bekijken we samen wat het dringendste is en spreken we een vervolgconsult af.

 

Wanneer kunnen mijn huisartsen mij zien?

Kom bij voorkeur zelf naar de praktijk. Tijdens de covid-periode zijn er geen vrije raadplegingen.

Wij beschikken hier over de beste uitrusting om u te helpen. Het maken van een afspraak kan zowel telefonisch (09/375.11.69) als online via de website (www.praktijkhetspoor.be). 

Huisbezoeken voor de dag zelf worden best voor 10 uur aangevraagd en zijn bedoeld voor patiënten die zich niet kunnen verplaatsen. Spoedgevallen worden uiteraard prioritair behandeld, gelieve ons hiervoor telefonisch te contacteren. Als de praktijk gesloten is kan u beroep doen op de wachtdienst op het nummer 1733. Wij onderhouden een goede band met onze collega-huisartsen en worden steeds op de hoogte gebracht over eventuele tussenkomsten tijdens de wachtdienst.

Wat is een Globaal Medisch Dossier (GMD)?

Wij vinden het heel belangrijk dat alle informatie omtrent uw medische toestand goed bewaard wordt. 

Het Globaal Medisch Dossier (GMD) bundelt al uw medische gegevens op één plaats. Dit bevat niet alleen de informatie van de onderzoeken in onze praktijk, maar ook alle verslagen en resultaten van specialisten en ziekenhuisopnames. Het is dus belangrijk dat u bij andere artsen steeds onze praktijknaam vermeldt. Door het afsluiten van een GMD in onze praktijk krijgt u een extra remgeldterugbetaling van 30%, evenals de terugbetaling van de volledige toeslag voor een avondraadpleging.

Tarieven:

De artsen van praktijk het Spoor zijn allen geaccrediteerd en geconventioneerd. Dat betekent dat de officiële tarieven gevraagd worden.

Sinds 1 januari 2022 is het voor iedereen mogelijk om enkel het remgeld te betalen. Afhankelijk van uw code zal u ofwel 1 euro, 1,5 euro, 4 euro of 6 euro betalen voor de raadpleging. Er kan ook een toeslag zijn voor eventuele technische verrichtingen.